Blog

Baraza Resort and Spa Zanzibar 5*

Baraza Resort and Spa Zanzibar 5*

Vrsta Putovanja

Lokacija

Sadržaji

Pogledaj Ponudu i Detalje:

Cijene od 1.734 €

Cijena PO OSOBI uključuje:

  • Avio kartu sa aerodromskim taksama
    7 punih pansiona / All Inclusive
  • Transfer: aerodrom-hotel-aerodrom

Napomena:

Primjeri aranžmana su na bazi 7 noćenja. Možete rezervisati i aranžman sa više noćenja / dana. Vi birate datum putovanja, nisu grupe sa fiksnim datumom polaska i vodičem.

VODIČ - ZANZIBAR

Zanzibar je okružen Indijskim okeanom, nedaleko od istočne obale Afrike, na samo 6 stepeni sjeverno od Ekvatora.Zanzibar je dio države Tanzanije. Vjeruje se da su prije 4.000 godina Zanzibar prvi naselili Bantu crnci pa je tako i dobio ime, jer u prevodu Zanzibar znači - zemlja crnaca. Blizu Zanzibara se nalaze Sejšeli i Mauricijus, a malo dalje na jugu i Madagaskar. Sastoji se od nekoliko ostrva od kojih su najveća Unguja i Pemba. Unguja je veće ostrvo i u svakodnevnom životu svi ga nazivaju Zanzibar i na ovom ostrvu se nalazi i glavni grad Zanzibara - Zanzibar City, nekadašnji poznati hstorijski grad - Stountown (Stone Town).

Pregled

Plaža:

Čisto je, lijepo, njegovano. Međutim, tijekom oseke, ocean postaje plitki. Dubina je glatka, voda je svijetloplava.

Opis:

Luksuzni hotel s pogledom na zaljev, ukrašen tradicionalnim namještajem na Zanzibaru. Nalazi se 10 metara od oceana. Na njegovom teritoriju nalaze se luksuzni vrtovi s palmama, grmljem cvijeća, urednim travnjacima.
Zgrade, dvorišta i stambeni prostori uređeni su u mavarskom stilu. Teritorij je ukrašen fontanama, starinskim posuđem i namještajem, dizajnerskim svjetiljkama. Lokalne sobe su luksuzne vile s prostranim sobama i savršenim renoviranjem. Opremljeni su televizorima širokog ekrana, ogromnim krevetima, klimom, mini barovima. Čišćenje i posteljina osigurani su svakodnevno. Svaki kutak hotela blista čistoćom i njegovan.
Osoblje je od pomoći. Problemi se rješavaju u nekoliko minuta, odmah odgovaraju na svaki zahtjev. Jelovnik se mijenja svaki dan, izbor jela je širok. Obroci su prilagođeni željama gostiju.
Za goste se organiziraju ronjenje, ronjenje, jedrenje na dasci, vožnja kanuom, pješačenje i izleti automobilom po otoku. Kompleks ima dječji klub, teniski teren, teretanu, masažu i SPA centar.
Baraza Resort i Spa Zanzibar sa svojom plažom podsjeća na palaču. U takvim bi uvjetima zanzibarski sultani živjeli da su imali sreću roditi se u 21. stoljeću.

Kontaktirajte Nas

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca u nastavku ili putem navedenih kontaktnih informacija

Prijaviti se

Dobrodošli u agenciju Trend Travel, vašeg partnera za nezaboravna putovanja širom svijeta. Naša strast je omogućiti vam da istražujete nove destinacije, doživite različite kulture i stvarate uspomene koje će trajati cijeli život.

Adresa

Gazi Husrev-begova br. 46 E, Sarajevo

Kontakt broj

Email