Blog

The Z Hotel Nungwi 4*

The Z Hotel Nungwi 4*

Vrsta Putovanja

Lokacija

Sadržaji

Pogledaj Ponudu i Detalje:

Cijene od 1.734 €

Cijena PO OSOBI uključuje:

  • Avio kartu sa aerodromskim taksama
    7 punih pansiona / All Inclusive
  • Transfer: aerodrom-hotel-aerodrom

Napomena:

Primjeri aranžmana su na bazi 7 noćenja. Možete rezervisati i aranžman sa više noćenja / dana. Vi birate datum putovanja, nisu grupe sa fiksnim datumom polaska i vodičem.

VODIČ - ZANZIBAR

Zanzibar je okružen Indijskim okeanom, nedaleko od istočne obale Afrike, na samo 6 stepeni sjeverno od Ekvatora.Zanzibar je dio države Tanzanije. Vjeruje se da su prije 4.000 godina Zanzibar prvi naselili Bantu crnci pa je tako i dobio ime, jer u prevodu Zanzibar znači - zemlja crnaca. Blizu Zanzibara se nalaze Sejšeli i Mauricijus, a malo dalje na jugu i Madagaskar. Sastoji se od nekoliko ostrva od kojih su najveća Unguja i Pemba. Unguja je veće ostrvo i u svakodnevnom životu svi ga nazivaju Zanzibar i na ovom ostrvu se nalazi i glavni grad Zanzibara - Zanzibar City, nekadašnji poznati hstorijski grad - Stountown (Stone Town).

Pregled

Plaža:

Snježno je bijelo, čisto, njegovano. Nemoguće je plivati danju zbog oseke, u ovo doba turisti lutaju obalom u potrazi za prekrasnim školjkama i morskim zvijezdama. Mještani ne ulaze u hotel, ali izvan njega pokušavaju trgovati s turistima.

Opis:

Moderan hotel smješten u malom selu. U njegovoj blizini nema gradova i prometnih cesta. Ali postoji nekoliko trgovina. ljekarne, mjenjačnice i restorani sa šarenom kuhinjom. Lijepo je i jako lijepo. Na unutarnjem teritoriju nalazi se bazen od prirodnog kamena s pogledom na Indijski ocean. Okružena je vrtovima, stolovima, stolicama i ležaljkama.
Sobe su srednje veličine s tradicionalnim afričkim motivima. Opremljeni su klima uređajem, sefom, velikim televizorom. Kreveti su veliki i udobni. Čišćenje i mijenjanje posteljine provodi se svaki dan.
Ležaljke uz bazen su besplatne, ima ih puno (dovoljno za sve čak i u visokoj turističkoj sezoni). Hrana nije pretjerana, ali je ukusna. Doručak uključuje kajganu, palačinke, kobasice, nekoliko vrsta priloga i najsvježije voće (mango i ananas su posebno dobri). Ručak i večera na razini su dobrog europskog restorana na mediteranskoj obali. U blizini se nalazi mnogo restorana s nižim cijenama i velikim izborom domaćih jela.
Hotel ima SPA centar s masažama i kozmetičkim tretmanima. Na krovu se nalazi lounge bar. Dostupni su kemijsko čišćenje i pranje rublja.
Z Hotel Nungwi dobar je hotel na prvoj liniji plaže, u potpunosti opravdavajući svoju cijenu.

Kontaktirajte Nas

Slobodno nas kontaktirajte putem obrasca u nastavku ili putem navedenih kontaktnih informacija

Prijaviti se

Dobrodošli u agenciju Trend Travel, vašeg partnera za nezaboravna putovanja širom svijeta. Naša strast je omogućiti vam da istražujete nove destinacije, doživite različite kulture i stvarate uspomene koje će trajati cijeli život.

Adresa

Gazi Husrev-begova br. 46 E, Sarajevo

Kontakt broj

Email